Епіфаній розповів Зеленському про плани на Великдень

Автор
Епіфаній розповів Зеленському про плани на Великдень

Зеленський відзначив важливість поєднання зусиль держави та релігійних спільнот, спрямованих на протистояння поширенню небезпечної хвороби.

Президент України Володимир Зеленськй і митрополит Київський і всієї України Епіфаній обговорили проведення богослужінь у період карантину. Зустріч відбулася напередодні, 7 квітня, повідомляє пресслужба Православної церкви України.

"7 квітня 2020 року Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній вдруге за останні тижні зустрівся з Президентом України Володимиром Олександровичем Зеленським. Учасники зустрічі поділилися баченням шляхів подолання складних викликів, перед якими опинився весь світ, і зокрема Україна", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Президент розповів предстоятелю ПЦУ про заходи, яких вживає держава, а митрополит Епіфаній – про рішення церкви, ухвалені у зв‘язку з пандемією та запровадженими карантинними обмеженнями.

Міністр оборони: Карантин не вплине на звільнення в запас строковиків

Співрозмовники також обмінялися думками щодо необхідності забезпечити у великодній час як дотримання карантинних обмежень, так і звершення святкових богослужінь.

«Молитви і богослужіння у ці дні мають відбутися, щоби, залишаючись вдома, наші вірні могли долучитися до них через трансляції, щоби відчули – попри важкі обставини сьогодення величне свято прийшло до нас», – підкреслив митрополит Епіфаній.

Як повідомлялося, раніше Президент закликав глав церков усіх конфесій проводити богослужіння без присутності вірян, аби не створювати скупчення людей і тим самим не сприяти поширенню коронавірусу.

В Україні станом на ранок 7 квітня лабораторно підтверджено 1 462 випадки COVID-19, зокрема 45 летальних, і 28 випадків одужання.