Скандал навколо зошита для другокласників з Монатіком і Дорофеєвою: з'явилося важливе роз'яснення

Автор
556
Скандал навколо зошита для другокласників з Монатіком і Дорофеєвою: з'явилося важливе роз'яснення

У мережі з'явилися пояснення на скандальні фото з зошитом де прирівняли Тараса Шевченка і Лесю Українку до Монатіка і Наді Дорофєєвої.

Про це повідомили в Фейсбуці З тієї БІК новин.

За інформацією з поста, дане зображення не є фейком і дійсно присутня в підручниках за 2 клас в зошиті "Я досліджую світ" Юлії Шумейко.

Це не Кольна підручник, а зошит і використовується вона досить рідко.

На сайті МОН для учнів другого класу є 11 підручників "Я досліджую світ" і можна вільно вибрати, з якого підручника вчитися, вони є у вільному доступі.

Деякі класи замовляють зошити з друкованою основою, які доповнюють підручник вправами і завданнями. Замовляти зошит чи ні - вирішують батьки разом з учителем, оскільки така послуга - платна.

Скріншот, який викликав стільки обговорень і тисячі поширених в соцмережах, створила вчитель Юлія Шумейко (ось її сайт) для підручника "Я досліджую світ" Ірини Андрусенко (підручник можна подивитися тут.)

Рекомендованих зошитів до підручників на сайті МОН немає.

"Коли ми почали шукати цей зошит, щоб переконатися, що все дійсно так і його дійсно використовують в школах, то з'ясували, що він використовується багато де. Однак, замовляють до нього зошит зовсім інших авторів (Н. Будна, Т. Гладюк, С . Заброцька, Н. Шост).

Якщо подивитися уважно на сторінку зошита Юлії Шумейко (той, який з Монатік і Дорофеєвої), то там вказана фраза: "Схвалено для використання в загальноосвітніх навчальних закладах".

Ми проаналізували декілька зошитів інших авторів, які використовуються в різних школах і областях. Так ось: в кожному зошиті чітко вказано: "Схвалено для використання в загальноосвітніх навчальних закладах комісією з педагогіки та методики початкового навчання Науково-методичної Ради з питань освіти МОН України".

Отже, ким прийнято Монатика і Дорофєєву? Невідомо. МОН це не пропускало. Гриф "Схвалено" вводить в оману. UPD: пишуть в коментарях, що такий "гриф" теж може бути. "- заявили" З тієї БІК новин ".

Раніше повідомлялося, що Міністерство освіти України в черговий раз осоромилася. На цей раз вони прирівняли Тараса Шевченка і Лесю Українку до Монатік і Наді Дорофєєвої.