Виписав собі кредитів на 100 млн грн: у чому звинувачують екс-заступника голови Укргазбанку

Автор
Виписав собі кредитів на 100 млн грн: у чому звинувачують екс-заступника голови Укргазбанку Новина оновлена 04 вересня 2022, 12:15

В ході розслідування встановили, що топ-менеджер банку вивів велику суму коштів, узятих у кредит

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника голови правління "Укргазбанку".

Про це повідомляє "Телеграф" з посиланням на Генпрокуратуру.

Відзначимо, мова імовірно йде про колишнього топ-менеджера банку Олексія Омельяненка. Слідство встановило, що протягом 2008-2010 років він у змові з керівником однієї з дирекцій банку організував схему виведення державних коштів на рахунки фіктивної фірми шляхом видачі кредиту на 100 млн гривень.

За результатами попереднього розслідування прокурор направив обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, в квітні 2018 року екс-заступника голови правління "Укргазбанку" взяли під варту з можливістю внесення 40 млн гривень застави. До цього йому повідомили про підозру у фіктивному підприємництві і розкраданні.

За даними ГПУ, в ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2008-2010 років колишній заступник голови правління АБ "Укргазбанк" за попередньою змовою з чинним на той час керівником однієї з дирекцій АБ "Укргазбанк" організував схему з виведення державних коштів на рахунки заздалегідь створеного підконтрольного фіктивного підприємства шляхом надання йому кредиту па суму 100 млн грн і з метою подальшого заволодіння зазначеними коштами.

Омельяненко давав собі ж самому кредити, отримані гроші відразу ж виводив, а борг потім не повертав. В результаті державний банк, а разом з ним і його вкладники втратили десятки мільйонів гривень.