ВР сказала та притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Клюєва та Мельничука

Читать на русском
Автор
ВР сказала та притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Клюєва та Мельничука Новина оновлена 15 вересня 2023, 10:03

Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

За відповідне рішення стосовно Клюєва на засіданні парламенту в середу проголосували 287 народних депутатів за необхідних 226 голосів. За притягнення до кримінальної відповідальності екс-комбата "Айдара" Сергія Мельничука виступили 262 депутати. Поряд із цим, парламент не підтримав подання генпрокурора на затримання останнього та на його арешт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор Віктор Шокін вніс до парламенту подання про зняття недоторканності із позафракційних нардепів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука через підозри в скоєнні ними низки кримінальних злочинів. За словами Шокіна, про арешт Клюєва поки що говорити не варто, проте статті, за якими він звинувачується, загрожують покаранням у вигляді позбавлення волі на строк понад 10 років.

Основною статтею, за якою підозрюється екс-комбат "Айдара", є створення злочинної організації. Як заявив заступник генпрокурора Володимир Гузир, Мельничук звинувачується відомством у створенні бандформування з окремих людей, які незаконно отримали зброю та займаються розбоєм, пограбуванням та викраденнями людей. Обвинувачений же, у свою чергу, під час засідання заперечував своє ставлення до всього, заявленого у поданні Генпрокуратури.

Так, профільний комітет переглянув усі 4 рішення: про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності Клюєва та Мельничука та про дозвіл на затримання та арешт останнього. Підсумовуючи, в. о. голови комітету Павло Пинзеник сказав, що відповідні висновки були зроблені виключно стосовно законності цих подань. Щодо їх обґрунтованості та достатності, таких висновків немає. Вищезазначені результати направлені голові ВР для того, щоб він вніс їх на розгляд Верховної Ради України.