Українське МЗС відреагувало на підпал будівлі угорців в Ужгороді

Читать на русском
Автор
Українське МЗС відреагувало на підпал будівлі угорців в Ужгороді Новина оновлена 09 червня 2023, 15:07

У МЗС України засудили підпал офісу організації закарпатських угорців в Ужгороді.

Міністерство закордонних справ України засуджує підпал офісу організації закарпатських угорців в Ужгороді та сподівається на оперативне розслідування цього інциденту.

"Ми рішуче засуджуємо такі кричущі провокації, як напад на приміщення нацменшин. Також ми обговорюємо використання теми нацменшин як засобу розпалювання ненависті та ворожнечі", — заявила у вівторок прес-секретар МЗС України Мар’яна Беца.

При цьому вона наголосила: "Ми протидіятимемо будь-яким спробам розпалювання національної ворожнечі — як зовнішнім, так і в Україні".

М.Беца наголосила, що правоохоронні органи відреагували на інцидент дуже оперативно.

"Ми сподіваємося на оперативне розслідування, і що винні покарають", — сказала вона.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці в мікроблозі "Твіттер" написав: "Рішуче засуджую чергову провокацію в Ужгороді проти приміщення угорської меншості. ! Разом протидіятимемо спробам дестабілізації Закарпаття!"

У МЗС України також наголосили, що правоохоронні органи вже розпочали розслідування. "Правоохоронні органи вже розпочали розслідування і вживатимуть усіх необхідних заходів для оперативного розкриття цього злочину. Вчинений раніше акт вандалізму проти цього ж приміщення був оперативно розкритий правоохоронцями. Розслідування довело іноземний слід нападу, який було здійснено членами однієї із східноєвропейських радикальних організацій, яку підтримує російський агресор. ", — йдеться у оприлюдненій у вівторок на сайті МЗС України заяві.

За інформацією ЗМІ, пожежа в будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців, якій передував вибух біля будівлі, виникла в ніч проти вівторка. Вогонь знищив близько 25 кв. м. приміщення.