Джемілєв і Зеленський обговорили 2 питання щодо Криму

Автор
Джемілєв і Зеленський обговорили 2 питання щодо Криму

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів про зустріч представників кримськотатарського народу з президентом України.

На зустрічі Президента України Володимира Зеленського з представниками кримськотатарського народу обговорювалося питання кримськотатарської автономії. Про це повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає УНН з посиланням на "Крим.Реалії".

"Обговорювали, в основному, стан в Криму, ситуацію з правами людини, настрій людей. Друге питання - всі законопроекти, які ми вважаємо, що повинні пройти у Верховній Раді. На першому плані стоїть питання змін до Конституції України про статус кримськотатарського народу та інших корінних народів", - сказав Джемілєв.

За його словами, на зустрічі було сказано, що "зараз дуже сприятлива обстановка" для прийняття таких змін, оскільки пропрезидентська партія отримала більшість у Верховній Раді, "на що Зеленський ствердно кивнув головою".

Джемілєв додав, що всі побажання будуть передані Зеленському в письмовому вигляді, і говорити про конкретні кроки можна буде пізніше.

Як повідомляв УНН, у міжнародний день корінних народів світу, 9 серпня, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками кримськотатарського народу - главою Меджлісу Рефатом Чубаровим і національним лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим.