Президент підписав закон про захист права власності

Автор
Президент підписав закон про захист права власності

У Мін'юсті зазначили, що новий закон сприятиме зниженню кількості рейдерських захоплень нерухомого майна і корпоративних прав.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності". Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

"21.10.2019 - Повернуто з підписом від Президента", - зазначається у повідомленні.

Як зазначається в пояснювальній записці, метою закону є забезпечення додаткових гарантій захисту права власності в Україні.

Цього планується досягти шляхом внесення змін до деяких законодавчих актів.

Закон передбачає усунення основних юридичних прогалин, які створюють проблеми власникам нерухомості та бізнесу.

Так, закон передбачає припинення діяльності акредитованих суб'єктів; запровадження обов'язковості нотаріального посвідчення договорів про відчуження корпоративних прав; впровадження принципу одночасності вчинення нотаріальної дії та державної реєстрації прав; підвищення відповідальності за порушення відповідних реєстраційних процедур.

Автори передбачають, що з ухваленням закону буде знижена кількість рейдерських захоплень нерухомого майна та корпоративних прав, а також знижені витрати громадян та бізнесу, пов'язані із захистом власності від протиправних посягань.