Арахамія заявив, що свідка хабарів у Раді покажуть в ефірі "Права на владу"

Автор
Арахамія заявив, що свідка хабарів у Раді покажуть в ефірі "Права на владу"

Очільник фракції "Слуга народу" вірить, що його однопартійці хабарів не брали.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що 24 жовтня свідок у справі щодо хабара нардепам по 30 тисяч доларів публічно розповість про пропозицію неправомірної вигоди. Про це Арахамія заявив під час брифінгу 23 жовтня, передає "Українська правда".

"Завтра на "1+1" мене запросили на "Право на владу", і я туди приведу одного свідка, який на сцені прямо дасть свідчення про ці 30 тисяч доларів... Спочатку ми почули сигнали... До мене підійшов один депутат і каже: "Мені тут якісь люди пропонують 25 тисяч доларів за те, що я вийду, чи там утримаюсь від голосування". Зафіксували ми це. Потім до мене підійшла інша і каже: "А мені 30 тисяч доларів пропонують". Я кажу: "Давайте ми всі ці сигнали передамо у правоохоронні органи". Але зараз стався такий розголос і правоохоронні органи повинні реагувати на публічні заяви і я кажу: "Давайте тоді покажемо всій країні, хто це і як це", - розповів він.

За словами глави фракції, людина, яка 24 жовтня буде в ефірі програми на каналі "1+1", була свідком пропозиції хабара. Арахамія запевнив, що у них немає прямих доказів передачі коштів. Очільник фракції "Слуга народу" вірить, що його однопартійці хабарів не брали.

Він додав, що сьогодні разом з нардепом від СН Олександром Дубінським пройдуть у прямому ефірі поліграф, а згодом і всі нардепи, причетні до справи, пройдуть перевірку на детекторі брехні.

Раніше САП відкрила кримінальне провадження за фактом можливої корупції серед народних депутатів. Розслідується можливе отримання хабара 11 народними депутатами, членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики. Володимир Зеленський вважає, що депутати фракції Слуга народу, а саме члени фінансового комітету, мають пройти детектор брехні.

Як повідомлялося раніше, 22 жовтня колишній віце-прем'єр-міністр Павло Розенко написав у Facebook, що нібито в Офісі президента України підозрюють 11 народних депутатів від «Слуги народу» в отриманні 30 тис. доларів (кожному) за голосування на засіданні Комітету Верховної Ради проти одного з антикорупційних законопроектів. При цьому, за даними екс-посадовця, ОПУ вимагає від депутатів пройти опитування на дитекторі брехні.