У Зеленського пояснили, чому росЗМІ першими злили дані про формулу Штайнмаєра

У Зеленського пояснили, чому росЗМІ першими злили дані про формулу Штайнмаєра

Українська сторона не могла повідомити про погодження формули Штайнмаєра у Мінську раніше офіційного брифінгу.

Представник Офісу Президента у Раді зі свободи слова та захисту журналістів Максим Кречетов розповів, що Росії було вигідно злити дані з переговорів у Мінську, передає Укрінформ.

"Чому повідомили першими росіяни? Їм було так вигідно... Є така домовленість в Мінську, що жодна зі сторін не повідомляє нічого до тих пір, поки не відбудеться брифінг Сайдіка", – пояснив чиновник.

Відтак, Україна взяла на себе зобов'язання не видавати жодну інформацію до пресконференції Мартіна Сайдіка. На ній спецпредставник голови ОБСЄ в ТКГ першим повідомляє про усі деталі та домовленості з засідання.

Але інформація про нібито підписання формули Штайнмаєра, причому в некоректному формулюванні, з'явилася відразу, щойно закінчилися переговори. Відтак Росія порушила взяті на себе зобов'язання і домовленості, які були в Мінську, – наголосив Кречетов.

Відзначимо, саме російські ЗМІ 1 жовтня першими повідомили Україна підписала формулу Штайнмаєра, – російські ЗМІ про те, що делегація України підписала формулу Штайнмаєра на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи. Згодом президент Володимир Зеленський пояснив, що українська сторона нічого не підписувала, а лише погодилась на цю формулу.