"Батьківщина" розробила законопроєкт про заробітну плату Президента України

Автор
"Батьківщина" розробила законопроєкт про заробітну плату Президента України

Політична партія "Батьківщина" планує 22 січня зареєструвати законопроєкт про заробітну плату Президента України.

Депутатська фракція політичної партії "Батьківщина" планує 22 січня зареєструвати у Верховній Раді законопроєкт, згідно з яким розрив між заробітною платою Президента України та мінімальною зарплатою в державі не повинен перевищувати десяти разів.

Про це лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила під час пресконференції 22 січня.

"Наша команда розробила законопроєкт. У цьому законопроєкті ми передбачаємо, що тепер заробітна плата будь-якого посадовця держави мусить залежати від розміру мінімальної заробітної плати в країні. На мій погляд, це справедливо: якщо мінімальна плата для всіх підвищується, то заробітна плата і виплати для чиновників так само піднімається... І тому в цьому законі, розуміючи, що країні потрібні сильні кадри, сильні фахівці на всіх посадових позиціях, ми пропонуємо, щоб розрив між мінімальною заробітною платою і заробітною платою посадовця найвищого рангу в державі (це, наприклад, Президент) був не більше десяти разів — це максимум. Якщо сьогодні офіційна мінімальна заробітна плата 4723 грн, то зрозуміло, тоді у найвищого керівника країни заробітна плата з усіма виплатами, преміями в місяць не може бути вищою ніж 47 тис. 230 грн. Це стандарти, які є в більшості розвинутих країн світу", - пояснила політик. 

Гончарук взявся за зарплати топ-менеджерів і наглядових рад

При цьому вона закликала Президента Володимира Зеленського визначити внесений законопроєкт невідкладним для розгляду його на першому ж пленарному засіданні третьої сесії парламенту, яке відбудеться 4 лютого.

"Я хочу попросити пана Президента, щоби він звернув увагу на той законопроєкт, який наша команда сьогодні внесе до Верховної Ради, і щоб він його зробив, так як він може це зробити згідно з Конституцією, першочерговим, щоб розглянути його з початку нової сесії першим", - сказала лідер "Батьківщини".

Візит в Давос: Зеленський зустрінеться з керівництвом МВФ

Як повідомлявлялось раніше, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков спростував інформацію, що народні депутати з нового року отримуватимуть понад 100 тисяч гривень заробітної плати. Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що з нового року народні депутати нібито отримуватимуть 100 тисяч гривень зарплати.