Британія прибере тризуб з антитерористичного посібника

Автор
Британія прибере тризуб з антитерористичного посібника

Лондон заявив, що шкодує через образу українського малого герба в антитерористичному посібнику британської поліції

Департамент поліції Великої Британії прибере Державний герб України – тризуб – з "Посібника з протидії екстремізму".

Про це повідомило британське представництво в Україні у Twitter. 

“Із заяви департаменту поліції з протидії тероризму: "Ми маємо тісні робочі стосунки з нашими українськими партнерами та не мали наміру нікого образити. Ми зустрілися з представниками МЗС і посольства України та вирішили прибрати тризуб з довідника знаків і символів"”, - йдеться у публікації.

Раніше офіційний Лондон в особі міністра з питань безпеки Брендон Льюїс в черговий раз заявив, що шкодує через образу українського малого герба в антитерористичному посібнику британської поліції, але зауважив, що цим зображенням зловживають праворадикальні групи.

Зеленський помолився за мир в Україні біля Стіни плачу

МЗС України 20 січня заявило, що очікує на офіційний коментар від британського Форін Офісу та поліції щодо включення тризуба до антитерористичного посібника і в разі підтвердження цього факту вимагає видалення з нього української державної символіки.

Як повідомлялося, що в підготовленому нещодавно документі британської поліції про боротьбу з тероризмом у розділі про символіку праворадикальних груп в переліку татуювань було наведено зображення малого герба України із підписом «Український тризуб (націоналістичний)». На цю публікацію відреагувало посольство України в Британії та МЗС із вимогою видалити цю образливу інформацію.