Справа Шеремета: у Раді допускають звільнення Авакова

Автор
Справа Шеремета: у Раді допускають звільнення Авакова

У Раді допускають звільнення Авакова, якщо справа про вбивство журналіста Павла Шеремета розвалиться.

Якщо справа про вбивство журналіста Павла Шеремета розвалиться, це може стати одним з приводів для відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Таку думку висловив голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради Денис Монастирський в інтерв'ю РБК-Україна.

"Випробувальний термін Авакова не закінчений. До його діяльності на сьогодні дуже пильна увага. І я вважаю, що якщо конкретно справа Шеремета розвалиться на очах, це, можливо, буде одним з приводів для того, щоб Арсен Борисович пішов з посади. Принаймні, масштаб цієї справи, громадського резонансу і підозрюваних іншого варіанту не залишає", - вважає він.

Європарламент підтримав угоду про вихід Британії з ЄС

Монастирський додав, що ця справа "однозначно стане Рубіконом".

Раніше Президент Володимир Зеленський заявляв, що Аваков перебуває на посаді на випробувальному терміні до кінця року.

Сам Аваков говорив, що піде у відставку, коли відчує, що не приносить користі, або виявить, що "його принципи не збігаються з тим, що відбувається".

Як повідомлялося раніше, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства Шеремета. Слідство підозрює п'ятьох осіб: лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка.