Верховна рада продовжить розглядати зміни до Конституції

Автор
Верховна рада продовжить розглядати зміни до Конституції

Запланований також розгляд законопроєкту "Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства".

Серед питань порядку денного на 5 лютого - робота над трьома законопроєктами про внесення змін до Конституції, ініційованими Президентом.

Про це йдеться у порядку денному, опублікованому на сайті Верховної Ради.

Народні депутати планують продовжити роботу над законопроєктом №1015 "Про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу)", №1016 "Про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції України (щодо уповноважених Верховної Ради України)" та №1017 "Про внесення змін до статті 81 Конституції України (щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України)". Раніше Конституційний суд надав свої висновки щодо цих законопроєктів.

Запланований також розгляд у першому читанні президентського законопроєкту №2590 "Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства".

Рада повернула проєкт на доопрацювання про "злодіїв у законі"

Крім того, у середу парламентарії планують розглянути в першому читанні урядовий законопроєкт №2483 про внесення змін до закону "Про Вищий антикорупційний суд" у зв'язку з прийняттям закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень". Також у першому читанні планується розгляд законопроєктів №2259 щодо реформи патентного законодавства та №2379 про внесення змін до Лісового кодексу України стосовно проведення національної інвентаризації лісів.

У другому читанні планується розгляд законопроєкту №2042 щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики.

Згідно з Регламентом, у середу зранку народні депутати працюватимуть в сесійній залі, а в решту дня запланована робота в комітетах, фракціях і групах.