СБУ відповіла на закиди "1+1"

Автор
СБУ відповіла на закиди "1+1"

Служба безпеки України 5 лютого законно провела обшуки на робочому місці і вдома у кількох журналістів телеканалу "1+1".

Представники спецслужби проаналізували заяви "1+1" і вирішили уточнити свою позицію щодо обшуків. Відповідна заява оприлюднена на фейсбук-сторінці СБУ.

У відомстві заперечили заяву журналістів про глобальний і незаконний обшук. За їх словами, перевірка пройшла лише на робочих місцях деяких журналістів і була законною. 

"У даний ситуації було неможливо отримати докази через проведення інших слідчих дій. СБУ діяла виключно в межах законодавства, на підставі ухвали слідчого судді", – наголосили у відомстві.

В СБУ додали, що слідчі дії ніяк не вплинули на телеефір, а "журналісти продовжили свою професійну діяльність і це жодним чином не може розцінюватися, як тиск на свободу слова".

Також Служба безпеки підтвердила, що обшуки відбувалися у справі "плівок Гончарука". Слідчі вилучили в журналістів комп'ютери і перевірять їх на ймовірність "знищеної інформації".

Як Ткаченко прокоментував обшуки на "1+1"

Встановлюється причетність різних осіб та їх роль у вчиненні цього злочину. Це не означає, що журналісти особисто робили записи. Однак вони могли бути долучені до цієї справи. Досудове розслідування триває, – додали в СБУ.

Окрім журналістів, СБУ перевірила "окремих міністрів, представників Нацбанку, правоохоронців та інших".