Україна готує евакуацію громадян з Уханя

Автор
Україна готує евакуацію громадян з Уханя

Україна провадить переговори з урядом КНР щодо евакуації громадян з Уханя.

Україна провадить переговори з урядом Китайської Народної Республіки стосовно дозволу на евакуацію українців з Уханя, повідомив в. о. генерального директора Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) України Ігор Кузін на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

"Заплановано рейс із міста Уханя для вивезення громадян України. Нині відбувається налагодження процесів і процедури отримання дозволу від уряду КНР", - сказав він.

За словами Кузіна, деталі перевезення буде оголошено на брифінгу в понеділок.

За попередньою інформацією, на евакуацію чекає близько 50 осіб, зазначив він.

Крім того, Кузін наголосив, що Україна сформувала додаткове замовлення 30 тест-систем з діагностики нового коронавірусу у Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

У Північній Кореї зафіксували перший випадок коронавірусу

"Ми вже отримали тест-системи для діагностики коронавірусу. Також ми сформували додаткове замовлення у ВООЗ. Очікуємо, що наступного тижня нам поставлять близько 30 тест-систем, які розподілять по регіонах. Крім того, ми формуємо ще одне додаткове резервне замовлення у Національного центру контролю і моніторингу за захворюваннями (США) - ми очікуємо, що у нас буде одна або дві тест-системи для діагностики щонайменше 700 випадків коронавірусу на рівні держави, якщо буде така потреба. Термін придатності - два роки. Цих тест-систем буде достатньо для оперативного реагування", - сказав Кузін.