Відносини України та Євросоюзу мають вийти на якісно новий рівень

Автор
Відносини України та Євросоюзу мають вийти на якісно новий рівень

Сторони обговорили подальшу інтеграцію України в Євросоюз.

Європейська Комісія надає особливого пріоритету відносинам з Україною і націлена на сприяння в питаннях посилення економіки та розвитку інвестиційного потенціалу, заявив європейський комісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї після зустрічі з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком у Києві в середу. 

Варгеї також заявив, що на посаді єврокомісара планує вивести відносини України та Європейського Союзу на якісно новий рівень, повідомила прес-служба МЗС України.

Пристайко, у свою чергу, відзначив прагнення України наповнити відносини з Євросоюзом новими амбітними проектами, спрямованими на українських громадян і бізнес.

Інтерв’ю єврокомісара Варгеї: Ринкова економіка України

Сторони обговорили подальшу інтеграцію України в Євросоюз, зокрема в секторальній і торговельно-економічній сферах, і продовження підтримки реформ. Також були скоординовані подальші кроки, спрямовані на укладення угоди про спільний авіаційний простір, угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції, модернізації зони вільної торгівлі та поглиблення митного співробітництва.

Також комісар запевнив у безумовній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України й зусиль щодо відновлення миру на Донбасі.