Зеленський провів телефонну розмову з Путіним

Автор
Зеленський провів телефонну розмову з Путіним

Президенти країн обговорили підготовку до "нормандського саміту", процес звільнення утримуваних українців і активізацію роботи ТКГ.

Президент України Володимир Зеленський і президент Російської Федерації Володимир Путін під час телефонної розмови обговорили процес звільнення утримуваних на території ОРДЛО, Криму та Росії громадян України, а також підготовку до наступної зустрічі лідерів "нормандської четвірки".

"Окремо Володимир Зеленський та Володимир Путін акцентували увагу на процесі звільнення утримуваних українських громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, а також у Російській Федерації", - повідомляє прес-служба Офісу президента у п'ятницю.

Зазначається, що сторони погодилися з необхідністю активізувати роботу на рівні Тристоронньої контактної групи у Мінську задля реалізації досягнутих домовленостей.

Зеленський їде в Німеччину з робочим візитом

Крім того, сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час "нормандського саміту" 9 грудня 2019 року в Парижі, та підготовку до наступної зустрічі лідерів "нормандської четвірки".