Зеленський: На Донбасі ми будемо вести діалог лише з мирним населенням

Автор
Зеленський: На Донбасі ми будемо вести діалог лише з мирним населенням

За словами президента Володимира Зеленського, Київ готовий до діалогу з мирним населенням тимчасово окупованого Донбасу.

Президент України Володимир Зеленський виключив можливість прямого діалогу української влади з представниками окупаційних адміністрацій.

Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки, яка транслюється на сайті заходу.

"Нас переконують, що таким дієвим механізмом є прямий діалог з так званою "місцевою владою" в ОРДЛО. Ми готові до діалогу з мирним населенням цих територій. Але не з тими, хто не визнаний з точки зору міжнародного права, а отже, не може представляти місцеве населення України", - заявив Зеленський.

Вражаюче селфі Зеленського та Цукерберга в Мюнхені

Він зазначив, що багато разів спілкувався зі звичайними людьми, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

"Але об'єктивно, голос Донбасу - це не лише їхня думка. Це ще, щонайменше, 1,5 мільйона донеччан та луганчан, які були змушені залишити свої будинки. Саме тому ми ініціювали створення громадської діалогової платформи "Мир Донбасу", до якої вони мають бути залучені. Вони мають бути залучені до консультацій на "Мінському майданчику" й активно брати участь в обговоренні свого майбутнього у складі єдиної України", - підкреслив голова Української держави.