Реакція українських політиків на ворожу атаку позицій ЗСУ в Луганській області

Автор
Реакція українських політиків на ворожу атаку позицій ЗСУ в Луганській області

Деякі нардепи вважають, що в такий спосіб РФ провокує Україну на певні поступки, а дехто озвучив відверті проросійські тези.

Українські політики відреагували на ранкову ворожу атаку позицій Збройних сил України в Луганській області.

Про цей йдеться в сюжеті ТСН.

Президент України Володимир Зеленський, як відомо, назвав наступ окупантів біля Золотого "цинічною провокацією". На своїй сторінці у соцмережі глава держави написав, що ворог натиснув на дебальцівську рану України і вкотре спробував зірвати мирний процес на Донбасі.

Зеленський скликає РНБО

Із питання щодо загострення на Донбасі розпочався сьогодні день у Верховній Раді. Так, фракція "Європейська солідарність" вимагає викликати в Раду міністра оборони і начальника Генштабу, аби були "озвучені справжні цифри втрат і реальна ситуація".

У фракції "Голос" вважають, що в такий спосіб РФ провокує Україну на якісь поступки. "Коли на владу тиснуть у силовий спосіб, з’являються нові жертви – вона починає бути більш зговірливою. На це розраховує Росія, це єдина причина. Це не широкомасштабний наступ дійти до Києва. Це просто показати зуби і силу, Росія демонструє, що для неї не існує меж дозволеного", – зазначив голова фракції Сергій Рахманін.

Тим часом співголова партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко не забарився із озвученням проросійських тез. Він заявив, що керівництво України зобов’язане виконувати пункти Мінських угод, імплементувати у Конституцію України особливий статус Донбасу та негайно провести там дострокові вибори. Реакція українських політиків на ворожу атаку позицій ЗСУ в Луганській області

Корнієнко хоче запровадити відповідальність за образи військовослужбовців

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 18 лютого, вранці російські збройні формування атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вольний.

Ворог застосував міномети калібру 120 мм, а також вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій і зробили спробу просування через лінію розмежування.

В бою один військовослужбовець ЗСУ загинув, четверо дістали поранення. У лавах окупаційних військ - один загиблий та п’ятеро тяжко поранених.

Згодом в Офісі президента анонсували засідання РНБО щодо ситуації на Донбасі, президент Володимир Зеленський заявив, що на цьому засіданні будуть ухвалені рішення про подальші кроки у зв’язку з атакою окупантів.