Україна занепокоїна ескалацією ситуації в Ідлібі

Автор
686
Україна занепокоїна ескалацією ситуації в Ідлібі

Останніми днями сили Асада за підтримки російської авіації активно атакують райони на північному заході Сирії, де дислоковані турецькі війська.

Міністерство закордонних справ України висловило глибоке занепокоєння у зв'язку з ескалацією ситуації в Ідлібі. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"Україна глибоко занепокоєна суттєвою ескалацією ситуації в Ідлібі та засуджує дії режиму Б.Асада і Російської Федерації, яка його підтримує і надає йому усіляке сприяння, внаслідок чого гинуть як військові, так і цивільні", - йдеться у повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві також висловили співчуття турецькій стороні, яка втратила своїх військових.

Росія відправила до Сирії два фрегати з крилатими ракетами

"Солідаризуємося з позицією НАТО та світової спільноти, яка закликає до негайного припинення насильства і виконання попередньо досягнутих домовленостей у рамках врегулювання сирійського питання. Стражданням людей має бути покладено край та відвернено чергову гуманітарну катастрофу в Сирії", - наголосили в МЗС.

Унаслідок авіаційних атак сил режиму Асада на північному заході Сирії загинули 33 турецькі військовослужбовці.

США висловили підтримку Туреччині. Зокрема, посол США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон на пресконференції у Вашингтоні нагадала, що Туреччина є союзницею США. Крім того, американська сторона стурбована атаками сирійського режиму на мирне населення в Ідлібі.