Кулеба: Великою помилкою для України було б замкнутися виключно на західному векторі

Автор
Кулеба: Великою помилкою для України було б замкнутися виключно на західному векторі

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба бачить інтереси країни не лише на Заході.

Україна повинна бути інтегрована в Європейський союз і НАТО, але при цьому мати глибоко розвинені відносини з тими регіонами світу, де вона бачить свої національні інтереси, заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

"Я глибоко переконаний в тому, що великою помилкою для України було б замкнутися виключно на своєму західному векторі. Світ набагато більше, складніше, в світі повно можливостей", - заявив Кулеба в неділю в ефірі програми "Реальна політика" з Євгеном Кисельовим на каналі "Україна 24".

Одночасно, віце-прем'єр зазначив, що бачить Україну членом Європейського союзу і НАТО.

"Я бачу Україну, як державу, інтегровану до європейського і євроатлантичного простору, яка має глибокі розвинені відносини з тими регіонами світу, де вона бачить свої національні інтереси", - додав член Кабінету Міністрів.

За його словами, таким регіоном він бачить Азію, оскільки там зараз "б'ється серце" світової економіки.

Пристайко оцінив ситуацію в Афганістані після підписання мирної угоди

"Я зараз бачу таким пріоритетним регіоном саме Азію. Це Китай, Індія, Японія, Південна Корея, Сінгапур - там зараз "б'ється" економічне серце світу. Туди ми повинні йти, захищаючи свої економічні інтереси, нарощувати ті економічні "м'язи", які нам так потрібні, збалансувати наше політичне партнерство із західними країнами, зокрема в контексті того протистояння з Росією, яке ми маємо", - сказав Кулеба.