Зеленський виступає у Верховній Раді (Відео)

Автор
559
Зеленський виступає у Верховній Раді (Відео)

Президент України Володимир Зеленський звертається до народних депутатів.

Президент Володимир Зеленський бере участь у позачерговому засіданні Верховної Ради, де розглядатиметься питання Кабінету міністрів.

Очікується, що депутати мають відправити у відставку уряд Олексія Гончарука, і призначити Прем’єр-міністром Дениса Шмигаля.

Також очікується, що Президент може представити кандидатури нових міністра оборони, закордонних справ та генпрокурора.

Нагадаємо, 4 березня на позачерговому засіданні, скликаному на вимогу Президента, ВР має розглянути питання про Кабінет міністрів.

Напередодні увечері за результатами засідання фракції "Слуга народу" стало відомо, що Прем'єр-міністр Олексій Гончарук подав до Верховної Ради заяву про відставку. На місце Гончарука планується призначити чинного віцепрем'єр-міністра, міністра розвитку громад та територій Дениса Шмигаля.

Рада планує зібратися на ще одну позачергову сесію

Верховна Рада 4 жовтня 2019 року затвердила Програму діяльності уряду, запропоновану Гончаруком. Згідно з законом про Кабмін, після затвердження програми діяльності парламент 12 місяців не може розглядати питання про відповідальність уряду і звільнити його. Звільнення можливе лише у разі, якщо Прем'єр-міністр сам напише заяву про звільнення. Відставка Прем’єр-міністра, у разі ухвалення парламентом відповідного рішення, означатиме автоматичну відставку всього складу уряду.