Суд Києва ухвалив рішення зобов'язати ДБР розглянути і закрити справу Порошенка

Автор
578
Суд Києва ухвалив рішення зобов'язати ДБР розглянути і закрити справу Порошенка

Суд зобов'язав ДБР закрити справу і відкрити провадження проти її ініціатора за неправдиве повідомлення про злочин.

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення зобов'язати Державне бюро розслідувань (ДБР) розглянути і закрити справу, за якою лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка було запрошено у п'ятницю на допит, а також порушити кримінальне провадження проти її ініціатора за неправдиве повідомлення про злочин. 

Як повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність", про це Порошенко повідомив 6 березня біля ДБР, де відбувається акція проти політичних переслідувань. "Ми сьогодні, за традицією, з хорошими новинами. Вчора суд ухвалив, а щойно ми отримали рішення суду, за яким ДБР зобов'язується розглянути та закрити кримінальне провадження, за яким я сьогодні на 10:00 запрошений сюди рішенням про аналіз сплати податків, який був поданий маріонеткою Коломойського", - сказав політик.

"І друге рішення, яке зобов’язує ДБР порушити кримінальну справу проти нього за завідомо неправдиве повідомлення про злочин. І сьогодні ми тут з моєю юридичною командою для того, щоб повідомити це. Бо вони бояться і ховаються, вони не приходять на суд. І рішенням суду ми їх зобов’язуємо це зробити. А якщо вони цього не зроблять –нестимуть кримінальну відповідальність. Нас багато, народ із нами і точно їм це доведемо, бо їх нічого не врятує", - додав Порошенко. 

У Києві опалювальний сезон може припинитися достроково

Як повідомлялося, 21 лютого Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про примусовий привід Порошенка на допит до ДБР. Слідча суддя Печерського районного суду Києва Крістіна Константінова постановила задовольнити клопотання слідчого та здійснити привід Порошенка на допит у кабінет №323а ДБР на 14:00 28 лютого 2020 року. Згідно з другим, слідчий суддя того самого суду Сергій Вовк постановив задовольнити клопотання слідчого та здійснити привід Порошенка на допит у кабінет №323 у ДБР на 14:00 6 березня 2020 року. 

28 лютого Порошенко з'явився на допит у справі, в якій він проходить свідком, за підсумками якого його захист оскаржив привід політика на допит, і звернувся до правоохоронних органів із вимогою притягнути осіб, які брали участь в організації цих неправосудних рішень про привід, до встановленої законом відповідальності