Україна звертається до світу щодо санкцій проти Росії

Автор
Україна звертається до світу щодо санкцій проти Росії

Росія не дотримуючись умов Мінських домовленостей просить світ скасувати санкції проти країни.

Росія перешкоджає припиненню вогню на умовах, викладених у Мінських угодах, але в той же час пропагує ідею скасування санкцій на тлі пандемії коронавіруса. Відповідну заяву опублікувало у Twitter Посольства України в Естонії і ще більше півтора десятка український дипломатичних установ.

 "Перешкоджаючи припиненню вогню на умовах, викладених у Мінських угодах, Росія порушує свої міжнародні зобов'язання. У той же час Кремль пропагує ідею скасування санкцій з використанням пандемії коронавіруса як способу уникнути відповідальності за свої злочини", - заявили дипломати.

З відповідною заявою виступили також близько двадцяти українських дипвідомств, включаючи Посольство в Бразилії, Португалії, Казахстані, Саудівській Аравії, Сербії, Латвії, Алжирі, Іраку, США, Киргизстані, Узбекистані та Білорусі, а так само Генконсульство в Стамбулі, представництво України при Раді Європи та ОБСЄ.

ЄС запровадив санкції проти Росії ще на півроку

Міністерство закордонних справ України оцінює роботу Росії з ослаблення або навіть зняття санкцій з нібито "гуманітарки", однак планує запобігти такому сценарію.