Зеленський обговорив з прем’єром Італії боротьбу проти пандемії

Автор
Зеленський обговорив з прем’єром Італії боротьбу проти пандемії

Джузеппе Конте подякував за надану Україною гуманітарну допомогу Італії, що включала направлення бригади лікарів та засобів дезінфекції.

Президент України Володимир Зеленський обговорив під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Італійської Республіки Джузеппе Конте боротьбу з пандемією коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що Президент висловив щиру солідарність України з італійським народом, який зараз проходить через складні випробування у зв’язку з пандемією коронавірусу.

"У цей складний момент Україна з вами. Справді вірю, що вже скоро Італія пройде цю кризу", – зазначив він.

Співрозмовники також обговорили практичні аспекти перебування українських лікарів в італійському регіоні Марке.

"Радий, що наші медики рятують життя італійців, працюючи пліч-о-пліч з італійськими колегами. Сподіваюся, це допоможе Італії наблизити перемогу над пандемією", – сказав Президент України.

Разумков: Зміни до бюджету не вплинуть на проведення місцевих виборів

Зеленський висловив переконання, що об’єднані зусилля українських та італійських лікарів у боротьбі з пандемією стануть успішним прикладом двосторонньої співпраці та подолання спільних викликів. Він наголосив, що досвід, який здобувають українські медики в Італії у лікуванні хвороби COVID-19, є дуже цінним для України, яка також зіткнулася зі спалахом коронавірусу.

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав.