Зеленський терміново зібрав силовиків через скандальні рішення Конституційного суду

Автор
607
Зеленський терміново зібрав силовиків через скандальні рішення Конституційного суду

Президент України Володимир Зеленський скликав РНБО для врегулювання ситуації зі скандальним рішенням Конституційного суду.

Президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

На засіданні РНБО розгляне питання про скандальне рішення Конституційного суду, який фактично заблокував реалізацію місцевих виборів в Україні. КСУ раніше заборонив публікувати і використовувати дані державних реєстрів, необхідні для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів, які хочуть очолити органи влади. Таким чином, чиновники, в тому числі і переможці місцевих виборів, не зможуть зайняти свої посади.

Зеленський запропонував членам РНБО обговорити ситуацію, а також прийняти відповідні рішення. Крім того, найближчим часом Президент України відправить в Раду невідкладні законопроекти для запобігання подібним кризовим ситуаціям в майбутньому.

"Нищівний удар, який наноситься досягненням країни в сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не може залишатися без уваги. Необхідна негайна і жорстка оцінка рішенням окремих суб'єктів, дії яких стають суспільно небезпечними", - наводить слова Володимира Зеленського president.gov.ua.

Раніше глава Національного агентства з попередження корупції Олександр Новіков припустив, що рішення КСУ "повернуло Україну в 1991 рік".