В Україні введуть новорічний локдаун: джерела розповіли про плани влади

Автор
1524
В Україні введуть новорічний локдаун: джерела розповіли про плани влади

Влада України почала підготовку до кардинального закриття країни на карантин

Влада України вже готується до введення повноцінного локдауну, зараз стоїть питання тільки про терміни.

Про це "Телеграфу" стало відомо з власних джерел.

"У Кабміні вважають, що карантин вихідного дня дає свої результати, проте навіть статистика МОЗ демонструє погіршення ситуації", - констатує співрозмовник, знайомий з ситуацією.

"Офіс президента дав негласну команду розрахувати втрати і спрогнозувати ситуацію в разі введення локдауну", - уточнює джерело.

Інший співрозмовник, близький до президента Зеленського, на умовах анонімності говорить, що президент насправді практично змирився з тим, що зустрічати Новий 2021 рік цього разу будуть без особливої помпи.

"Там (в Офісі президента - авт.) Зрозуміли "косяк" з киснем. Зараз проводиться максимальне підключення ліжок до кисню, ведуться переговори з виробниками, щоб будь-яким способом доставити кисень до лікарень, а там дати можливість хворим поборотися за своє життя", - розповідає "Телеграфу" джерело у владі.

"Імовірність введення локдауну - 99,9%. До нього готуються і в Кабміні і в ОП. Зараз йдуть переговори щодо термінів. Звучать пропозиції "закриватися" з середини грудня. Деякі з тих, хто приймає рішення в нашій країні, не проти поставити на життя паузу прямо зараз. Мінімально мова йде про два тижні. На ділі ж може виявитися і три тижні, і навіть місяць", - розповідає один з видних нардепів від "Слуги народу".

Фінансовий аналітик Сергій Фурса в коментарі "Телеграфу" висловив думку, що локдаун може допомогти Україні пережити пандемію коронавірусу з мінімальними людськими втратами, однак для цього влада повинна домовитися про фінансову допомогу. Зокрема, домогтися траншу від МВФ.

Автор: Ярослав Жарєнов