РНБО ввела санкції проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко

Читать на русском
Автор
4107
РНБО ввела санкції проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко Новина оновлена 11 листопада 2021, 20:24

На Віктора Медведчука були накладені санкції через його причетність до нафтопродуктопроводу ПрикарпатЗахідтранс

Рада національної безпеки та оборони України під головуванням президента Володимира Зеленського сьогодні, 19 лютого, ухвалила рішення про накладення санкцій щодо народного депутата від фракції "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Як повідомляється на сайті Офісу президента, учасники засідання докладно зупинилися на сфері енергетичної безпеки, а саме на вжитті заходів щодо захисту майнових інтересів держави. Так, рішенням РНБО, яке було введено в дію указом президента України від 28 травня 2015 року № 298, Кабінету міністрів було доручено вжити необхідних заходів для збереження та експлуатації частини нафтопродуктопроводів загальною протяжністю 1433 км, що проходять через територію України.

"Зокрема, Кабмін повинен невідкладно визначити центральний орган виконавчої влади, відповідальний за збереження та експлуатацію частини нафтопродуктопроводів, та вжити заходів для забезпечення захисту економічних інтересів держави. Проте за понад п’ять років уряд не забезпечив належного захисту майнових інтересів держави та приведення в судах різних інстанцій права держави Україна на володіння та користування частиною нафтопродуктопроводів. У результаті державна власність опинилася в руках двох власників з іноземною реєстрацією, але афілійованих із двома громадянами України", — йдеться у повідомленні.

У даному випадку йдеться про білоруського бізнесмена Миколу Вороб’я та громадянина Німеччини Анатолія Шефера. Їм належить нафтопродуктопровід ПрикарпатЗахідтранс, який пов’язують із народним депутатом Віктором Медведчуком (ОПЗЖ), а також його дружиною Оксаною Марченко.

"Рішенням Ради національної безпеки і оборони було застосовано санкції до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, у тому числі п’яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ – Москва. Санкції також застосовані до компаній, які обслуговують ці літаки", — сказано в повідомленні .

Як зазначив на брифінгу за підсумками засідання Секретар РНБО Олексій Данилов, серед фізичних осіб, на яких було накладено санкції – Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко. За словами Данилова, санкції розповсюджуються на все майно депутата.

Нагадаємо, що 2 лютого РНБО ввела санкції проти правої руки Медведчука Тараса Козака та телеканалів Zik, 112, Newsone.