Внаслідок зачистки Банкової постраждали двоє силовиків

Читать на русском
Автор
Внаслідок зачистки Банкової постраждали двоє силовиків Новина оновлена 11 лютого 2024, 14:13

У ніч із 9 на 10 грудня силовики зачистили барикади, що знаходилися в районі Верховної Ради та адміністрації президента.

Внаслідок звільнення перехрестя вулиць Банкової та Лютеранської від барикад мітингувальників постраждали двоє міліціонерів — співробітники внутрішніх військ та "Беркута".

Про це повідомив начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС України генерал-майор Ігор Плахута, який був присутнім на місці події, пише Українська правда. "Співробітник "Беркуту" отруївся газом, який проти нього застосували мітингувальники. Один військовослужбовець постраждав у тисняві. Діагноз йому встановлять пізніше", — заявив він.

Плахута зазначив, що для розчищення вулиць, що прилягають до адміністрації президента, залучили близько 400 військовослужбовців внутрішніх військ та "Беркуту". Затриманих, за його інформацією, немає. Плахута також повідомив, що люди у чорному, які розбирали барикади, – це були комунальники.

Як відомо, у ніч із 9 на 10 грудня силовики зачистили барикади, що знаходилися в районі Верховної Ради та адміністрації президента. Під час знесення барикад на Лютеранській, за повідомленням Громадського телебачення, провокаторами було застосовано сльозогінний газ щодо силовиків. Також повідомлялося про кількох мітингувальників, які постраждали в тисняві.