Спека до +29°С та грози: прогноз погоди в Україні на кінець робочого тижня

Читать на русском
Автор
893
Десь буде сухо, а в інших регіонах проллються дощі Новина оновлена 21 травня 2024, 19:21
Десь буде сухо, а в інших регіонах проллються дощі. Фото Freepik

У деяких областях очікуються опади

Погода у кінці робочого тижня здивує українців. У більшості областей буде сонячно та сухо, але в деяких регіонах очікуються опади з сильним вітром.

Проте незмінною буде висока температура повітря ― вночі вона не опуститься нижче +9°С, а вдень коливатиметься в межах +22…29°С. Про це відомий синоптик Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу".

Погода в Україні 22-24 травня по прогнозу Кібальчича

Вночі температура повітря буде знаходитись в межах +9…16°С. Вдень у деяких областях очікується справжня літня спека. Повітря прогріється до +22…29°С.

Попри спеку, не у всіх областях буде ясно та сонячно. На заході очікуються дощі, місцями з грозами, градом та сильним вітром. Така погода можлива у деяких областях України на центрі та півночі.

На півдні та сході також буде сильний вітер. Можливі пориви до 20 м/с.

Синоптик прогнозує, що такий прогноз збережеться приблизно до 28 травня. Після цієї дати можливе незначне зниження температур. Воно не перевищить п’яти градусів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що таке "співучі піски" і де вони є в Україні. Це явище є вкрай рідкісним, але дуже захопливим.

Одним з найкрасивіших природних явищ є північне сяйво. Воно з’являється через потужні магнітні бурі. Нещодавно на півдні та сході України бачили північне сяйво неймовірної краси.