Спекотно, але не всюди: які сюрпризи готує погода в Україні наприкінці травня (карта)

Читать на русском
Автор
556
Погода в Україні
Погода в Україні. Фото Колаж "Телеграф"

Дізнавайтесь актуальний прогноз погоди разом з "Телеграфом"

Декілька днів поспіль в Україні спостерігається дуже тепла та навіть спекотна погода з періодичними дощами та грозами. Така погода збережеться й до кінця тижня, однак на вихідних температура дещо знизиться.

Прогноз погоди на 23-25 травня зробив синоптик Ігор Кібальчич на порталі meteoprog. За його словами, протягом цих днів пройдуть короткочасні дощі.

Погода 23 травня

Вночі у західних областях, вдень також у північних, центральних та східних регіонах пройдуть короткочасні дощі з грозами, вдень місцями град та шквали 15- 20 м/с. Сухо буде лише у південній половині країни та у Криму. На півдні місцями очікуються пориви вітру 15-17 м/с. Температура повітря вночі +10…+15, вдень +22…+27, у південній частині повітря прогріється до літніх +28…+30 градусів тепла.

Погода в Україні 23 травня

На Київщині в цей день буде мінлива хмарність. Ніч мине без опадів, але вдень місцями можливий короткочасний дощ, також може виникнути гроза.

Температура У києві вночі становитиме 13 – 15 градусів, вдень буде близько 26 – 28 градусів. Натомість по області буде 11 – 16 градусів тепла вночі та 23 – 28 градусів вдень.

Погода 24 травня

У п'ятницю, за прогнозом синоптика, у західних областях,а вдень також на Одещині та Миколаївщині очікуються дощі з грозами. На решті території України буде сухо. Вдень у південних, східних та Дніпропетровській областях пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі +9…+14, вдень +20…+25, а на півдні — до +28 градусів тепла.

Погода в Україні 24 травня

Погода 25 травня

У суботу, за даними Кібальчича, в Україні вже буде переважно без опадів, лише у Криму та на крайньому заході місцями пройдуть грозові дощі. На півдні, у Приазов'ї та на Донбасі пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі +7…+12, а вдень похолоднішає до +19…+24 градусів тепла.

Погода в Україні 25 травня

Раніше "Телеграф" писав, як правильно доглядати за геранью.