Стане в нагоді у відпустці: як правильно говорити "хостел" або "гостел" українською

Читать на русском
Автор
798
Як правильно говорити — "гостел" або "хостел"
Як правильно говорити — "гостел" або "хостел". Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Є одне правило, яке слід запам’ятати

В Українській мові далеко не всі знають, як правильно писати та вимовляти іншомовне слово hostel — "хостел" або "гостел". Правильним є лише один із цих варіантів.

Про це детально розповів відомий український вчитель та мовознавець Олександр Авраменко. За його словами, згідно з чинним українським правописом (параграф 86, як уточнив популяризатор державної мови в рамках свого уроку), правильно писати з "г" на початку слова.

"В іншомовних словах "g" та "h" зазвичай передаються буквою "г". Наприклад, "агітація", "готель", "гімнастика", гінді". Тобто, у разі слова hostel, ми також орієнтуємось на це правило – буде "гостел", – зазначив Авраменко.

Крім того, язікознавець сказав, що є також і винятки. Наприклад, у словах "гакер", "голдинг" (за старим правописом "хакер" та "холдинг") — дозволено використовувати подвійний правопис.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Олександр Авраменко розповів, як правильно дякувати іншим українською мовою. Багато хто звикли говорити "спасибі", але це зовсім неправильно. І тому є інші слова.