Україну накривають грози, шквали та град: хорошу погоду обіцяють лише трьом областям (карта)

Читать на русском
Автор
1360
Погода в Україні 5 червня обіцяє бути нельотною
Погода в Україні 5 червня обіцяє бути нельотною. Фото pixabay.com

Синоптики оголосили штормове попередження

Початок червня приніс в Україну нестабільну погоду із сильною спекою та зливами, і в середу, 5 червня, ці тенденції лише посиляться.

Як обіцяють синоптики "Укргідрометцентру", грози накриють практично всю територію України, окрім трьох регіонів, — Миколаївської, Запорізької областей та Криму. Крім того, місцями очікується град та сильний шквальний вітер.

Як видно на карті, найбільше пощастить південним областям України — там буде 31-34 градуси тепла, і лише в Одесі обіцяють дощі і до +28 градусів вдень. В інших областях обіцяють грози і від 21 до 31 градуса тепла вдень (найхолодніше на північному заході).

Прогноз погоди в Україні на 05.06.2024
Прогноз погоди в Україні на 05.06.2024

У Київській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській областях також можливий град та пориви шквального вітру силою до 20 метрів за секунду, — за такої погоди небезпечно перебувати під вивісками та деревами. Також не буде зайвим подбати, щоб ваш автомобіль був у гаражі або на критій парковці.

Погода в Україні 05.06.2024
У виділених жовтих областях оголошено штормове попередження на 5 червня

Як повідомляв "Телеграф", раніше відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич спрогнозував, що незабаром в Україні посилиться похолодання.