На Україну знову чекають грози, град і поривчастий вітер: стихія пощадить лише дві області

Читать на русском
Автор
2227
Град
Град. Фото pixabay.com

При цьому місцями буде дуже спекотно

Літо почалося в Україні зливами з грозами, в той же час на півдні та сході стоїть сильна спека. У середині тижня погодні умови будуть складними майже по всій країні.

Синоптики Укргідрометцентру попередили, що 5 червня в Україні, окрім більшості районів південного сходу та півдня, очікуються грози, а вдень на Лівобережжі місцями град та шквали 15-20 м/с. Як видно на опублікованій карті, спокійно буде лише у Запорізькій та Херсонській областях, а також у Криму. Вдень прогнозується 21-33 градуси вище за нуль (у Криму +34).

У четвер, 6 червня, дощі з грозами пройдуть на заході, півночі та в деяких центральних та південно-східних областях. Вночі стовпчики термометрів покажуть +13 +20 градусів, вдень очікується 23-31 градус вище за нуль.

Карта погоди на 6 червня

У п’ятницю, 7 червня, дощі також пройдуть на значній частині України. Вночі синоптики прогнозують +13 +20 градусів, а вдень повітря прогріється до 24-31 градуса з позначкою "плюс".

Карта погоди на 7 червня

У суботу, 8 червня, без опадів буде лише на сході, півдні, південному сході та Харківщині, на решті території дощу. Вночі температура повітря складе +15 +22 градуси, вдень буде від 21 до 33 градусів тепла.

Карта погоди на 8 червня

У неділю, 9 червня, на більшій частині України пройдуть дощі, але у деяких регіонах буде сухо. Вночі прогнозується 15-22 градуси з позначкою "плюс", вдень — +24 +33 градуси.

Карта погоди на 9 червня

Раніше народний синоптик із Волині Володимир Деркач дав "Телеграфу" ексклюзивний прогноз на літо. Він докладно розповів про погоду у червні.