Лічильник електроенергії "мотає" занадто швидко: в чому може бути причина

Читать на русском
Автор
1264
Лічильники електроенергії можуть працювати неправильно
Лічильники електроенергії можуть працювати неправильно. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Коректність роботи лічильника перевіряють під час регулярних повірок

Попри можливі відключення світла тривалістю по кілька годин, питання витрат електроенергії стоїть достатньо гостро. З 1 червня вартість електроенергії зросла, і деякі споживачі замислились про заощадження.

Причин, чому лічильник показує більші витрати ніж раніше може бути кілька. Серед них як нюанси в квартирі чи будинку, так і втручання в роботу електромережі.

  • Сезонне підвищення використання електрики

Влітку лічильники можуть показувати більші витрати, якщо люди використовують кондиціонери, вентиляторі, холодильники також потребують більше енергії.

  • Якщо лічильник замінювали

Механічні лічильники були нечутливі до малих витрат споживачів. Натомість сучасні враховують навіть мигаючий світлодіод на телевізорі. Десятки кіловат можуть витрачатися на підтримку індикаторів чи годинників тощо.

  • Неправильне підключення

Якщо ви підозрюєте, що лічильник встановлений неправильно, то потрібно звертатися до органу контролю, адже для виправлення потрібно знімати пломби.

  • Особливості роботи електромережі

Нестабільна напруга змушує електроприлади працювати по-іншому. Наприклад електроплити чи бойлери нагріваються повільніше та вимагають більше електрики.

  • Незаконні маніпуляції

Спроби "змотати" лічильник незаконні та можуть привести до того, що він навпаки почне крутитися швидше.

  • Сторонні підключення

Раніше "Телеграф" розповідав, що до 3 червня потрібно було передати показання лічильників світла. Це потрібно робити щомісяця для коректних нарахувань, навіть якщо до вас напередодні приходив контролер.