Як не платити за газ, якщо не живете в квартирі: що потрібно зробити

Читать на русском
Автор
1273
Нарахування вартості газу без лічильника здійснюється з огляду на кількість зареєстрованих
Нарахування вартості газу без лічильника здійснюється з огляду на кількість зареєстрованих. Фото Колаж "Телеграф"

Передача показань лічильника вчасно — запорука правильного нарахування

Вартість блакитного палива не змінилася з 1 червня, проте не варто забувати передавати показання лічильників, щоб вам не нарахували зайвого. Це робити потрібно навіть якщо ви в квартирі не проживаєте. Якщо ж не встановлені лічильники, також є спосіб.

Про це розповіли у Волинській філії "Газмережі". Зазначається, що це потрібно робити, наприклад, якщо власник за кордоном. Якщо у вас встановлені лічильники, то потрібно передавати надавачу послуги показання лічильника незмінними з 1 по 5 число кожного місяця. Зробити це зазвичай можна онлайн на сайті чи через чат-боти в кожній області окремо. Передача показань в ці дні дозволяє нарахувати плату за спожитий газ на 1 число.

Також, в разі відсутності лічильника, можна надіслати письмову заяву до філії "Газмережі" (якщо вони є надавачами послуг) про те, що ви тимчасово не проживаєте. Підтверджуючим документом може бути копія закордонного паспорта з відміткою про перетин кордону. Якщо ви живете за кордоном понад пів року, протягом 30 днів з моменту закінчення 6-місячного терміну потрібно повторно надсилати заяву про непроживання.

Що ж до тих, хто вимушено переїхав в іншу область і має довідку ВПО, працівники "Газмереж" у відповідь на питання "Телеграфу" рекомендували зв’язуватися з менеджерами надавача послуг, адже кожна ситуація індивідуальна.

У "Газмережі" також звернули увагу для тих, в кого немає лічильників: "Якщо на об’єкті зареєстровано кілька людей, об’єм газу буде визначено з розрахунку на 1 особу. Якщо на об’єкті зареєстрована 1 людина, перерахунок об’єму не здійснюється".

Раніше "Телеграф" розповідав, що при передачі показань лічильника газу варто звернути увагу на те, щоб вписати правильні цифри. Цифри після коми, якщо вона є, записувати не потрібно.