До +34, але з сильними дощами, якої погоди чекати в Україні цього тижня

Читати російською
Автор

В деяких регіонах випаде місячна норма опадів

З початком нового тижня в Україну прийдуть дощі, але буде тепло, а на півдні навіть спекотно. Місцями не виключені епізоди небезпечних і стихійних явищ погоди.

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич. За його словами, протягом цього тижня територія нашої країни перебуватиме переважно в умовах зниженого атмосферного тиску з переважанням нестійких повітряних мас, а також атмосферних фронтів різного типу.

"Як наслідок, практично щодня відзначатимуться дощі у супроводі гроз, подекуди не виключені небезпечні явища погоди, такі як град та шквалисте посилення вітру. Найбільшу кількість дощів слід очікувати у західних та північних областях. Тут місцями може випасти 1 – 2 місячних норми. Більш суха та спекотна погода традиційно прогнозується у південно-східній половині України", — пише синоптик.

Погода у понеділок 10 червня

У понеділок, 10 червня, у західних, центральних та північних областях, вночі також на Одещині пройдуть короткочасні дощі з грозами; вдень у західній частині місцями сильні зливи, град та шквали 17 – 22 м/с. В решті регіонів без опадів. Вітер вночі змінних напрямків, вдень південний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +13…+18, на південному сході до +21; вдень +22…+27, у південних та східних областях +28…+33 градусів тепла.

Погода в Україні 10 червня

Погода у вівторок 11 червня

У вівторок, 11 червня, у північних, центральних, вдень також у західних областях утримається нестійка погода з грозовими дощами, у денний час місцями можливі град та шквали, 15 – 20 м/с. У східних та південних регіонах без істотних опадів. Вітер південно-західний, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі +14…+19, вдень +22…+27, у південних та східних областях +28…+34 градусів тепла.

Погода в Україні 11 червня

Погода у середу 12 червня

У середу, 12 червня, на більшій частині території країни, за винятком Криму та Приазов'я очікуються короткочасні дощі та грози, вдень в окремих пунктах можливі град та шквали, 15 – 20 м/с. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +14…+19, вдень +20…+25, у південних та східних областях +30…+35, у західній частині +17…+22 градусів тепла.

Погода в Україні 12 червня

Раніше "Телеграф" розповідав, що треба зробити у квітнику у перший місяць літа.