Навіть мити треба правильно: що робити, щоб ноги не смерділи влітку

Читать на русском
Автор
1507
Влітку не варто носити затісне взуття
Влітку не варто носити затісне взуття. Фото Freepik

Дотримання чотирьох принципів допоможе при пітливості ніг

Модне літнє взуття не справить такого враження, якщо ноги у ньому будуть вологі та неприємно пахнути. Для того, щоб уникнути такої ситуації є декілька лайфхаків.

Першим кроком має бути ретельна гігієна ніг. Можна використовувати антибактеріальне мило, оскільки воно краще бореться з бактеріями. Миючи ноги, не забудьте ретельно почистити щілини між пальцями з милом. Навіть якщо ви не приймаєте душ на ніч, потрібно вимити ноги теплою водою з милом.

Наступний лайфхак — правильно сушити ноги. Важливо повністю висушувати ноги після миття, особливо між пальцями. Якщо ви квапитесь, а шкіра все ще волога, можна використати фен.

Важливим є правильне взуття. Вибирайте босоніжки, які не надто тісні та виготовлені з дихаючого матеріалу. Уникайте шкіряних босоніжок із тугими ремінцями, гумових тапків тощо, які можуть затримувати тепло та вологу. Можна обирати дихаючі матеріали, такі як сітка, трикотаж або матеріали з технологією поглинання поту. За взуттям теж потрібно ретельно слідкувати. Міняйте взуття щодня, щоб кожна пара повністю висохла між використанням.

На шкарпетки також варто звернути увагу. Вибирайте шкарпетки з синтетичних тканин, таких як поліестер, які мають кращу повітропроникність і відведення вологи, ніж бавовна та нейлон (капрон). Також варто мати при собі додаткову пару шкарпеток, щоб переодягнути їх, якщо ваші ноги спітніють або почнуть смердіти.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести запах поту з тканини, якщо прання не допомогло. Для цього використовують харчову соду.