Парасольку можна вже ховати? Якої погоди очікувати українцям найближчими днями

Читать на русском
Автор
Зливи триватимуть до пʼятниці Новина оновлена 18 червня 2024, 08:34
Зливи триватимуть до пʼятниці

Температура повітря прогріється по-літньому

В Україну після похолодання та злив, які затоплювали вулиці не тільки у столиці, повертається літня спека. До кінця робочого тижня варто очікувати, що стовпчики термометрів піднімуться до більш як +30.

Проте на середу та четвер синоптики прогнозують грозу та зливи, але не по всій території України. Про це інформує Укргідрометцентр.

Середа, 19 червня, принесе українцям у всіх регіонах, окрім Львівської, Волинської та Рівненської областей, сонячну погоду з незначними захмареннями. А от львів'янам, волинянам та рівнянам варто підготуватись до злив та грози. Температура повітря вдень прогріється від +27 до +34. Уночі варто очікувати літньої прохолоди з позначками від +22 до +17 градусів.

Четвер, 20 червня, завітає в Україну зі зливами та грозами. Так рясних опадів варто очікувати на сході, півдні та у центрі України. В інших регіонах буде хмарна погода з проясненнями. А температура повітря прогріється до +32 вдень та вночі до +12.

Пʼятниця, 21 червня, порадує українців зменшенням спеки та відсутністю злив. Синоптики прогнозують хмарну погоду з прояснення, а також температурний максимум у +29. Уночі ж термометри показуватимуть до +12.

Раніше "Телеграф" писав, яку погоду прогнозували синоптики на початок робочого тижня.