Таке є у більшості й досі: навіщо в СРСР ставили по двоє вхідних дверей у квартиру

Читать на русском
Автор
1443
Життя в СРСР Новина оновлена 30 червня 2024, 19:58
Життя в СРСР. Фото Колаж "Телеграф"

"Телеграф" зʼясував чому так робили

В СРСР завжди вирізнялися своєю здатністю знаходити оригінальні підходи для розв'язання проблем суспільства. Одним з цих нетипових рішень було встановлення двох дверей.

Для сучасних жителів великих міст ця особливість здається нераціональною, але в часи Радянського Союзу така конструкція була цілком обґрунтованою та необхідною. Про причини цього розповідає "Телеграф" з посиланням на OBOZ.UA.

Аби налагодити виробництво, радянська влада почала випускати книжки про те, як зробити дефіцитні продукти своїми руками. Замість того, щоб покращувати рівень життя, продавали горілку на кожному кроці, а замість того, щоб відкрити ринок нерухомості, почали будувати убогі хрущовки.

Такий своєрідний спосіб розв’язання проблем був на кожному кроці та стосувався навіть дрібниць. Наприклад однією з характеристик багатоповерхового житла 1950-1960-х років була наявність двох дверей.

Теплова ізоляція та захист від шуму

Спочатку в дешевих хрущовках ставили лише одні дерев’яні вхідні двері. Зважаючи на їхню якість не дивно, що вони погано утримували тепло та мали жахливу звукоізоляцію. Як наслідок, жителі квартир замерзали взимку та завжди чули розмови сусідів. Деякі намагалися розв'язати цю проблему самостійно за допомогою дермантину та поролону, але це не допомагало.

Зрештою мешканці будинку почали скаржитися, після чого забудовник замість того, щоб підвищувати якість матеріалів, почав ставити по двоє дверей.

З того часу додаткові двері створювали простір, який відігравав роль ізоляційного шару, що перешкоджає проникненню холодного повітря та зайвих звуків у квартиру.

Раніше "Телеграф" розповідав, які макарони були в СРСР та чому при варінні перетворювались в кашу.