Mall walking — вид фітнесу для шопоголіків

Автор
Mall walking — вид фітнесу для шопоголіків

Новий вид фітнесу, який не залишить байдужим нікого.

Пам'ятаєте як Ребекка Блумвуд, головна героїня книг Софі Кінселли про пригоди шопоголіка, казала, як вона займається спортом: "В основному ходьбою і, бажано, по магазинах!" Що ж, здається, вона не лукавила, адже такий вид фізичної активності, дійсно, існує!

Mall Walking (прогулянка по торговому центрі) — це вправа, що припускає швидку ходьбу або легкий біг по коридорах торгового центру. Цей "вид спорту" досить популярний США, особливо серед людей середнього і старшого віку, молодих мам з колясками та просто любителів спорту, інформує Ukr.Media.

В чому ж полягає перевага mall walking?

Це безкоштовно

Яка різниця, чи ви ходите в тренажерному залі на доріжці або по торговому центрі? Ефект такий же.

Комфорт

Якщо кардіотренуванням в залі ви віддаєте перевагу пробіжки на свіжому повітрі — відмінно! Однак...лише до тих пір, поки не настануть холоди, дощі і морози. Незалежно від пори року, температурних та інших умов в торгових центрах завжди комфортно: тепло, є доступ до вбиралень, автоматів з водою, лавок і, врешті-решт, магазини та кав'ярні.

Зручність

Рівні та гладенькі поверхні підлоги в торгових центрах забезпечують безпечне і зручне пересування.

Безпека

Для багатьох, особливо літніх, людей важливим фактором є відчуття безпеки та захищеності, яке їм забезпечує адміністрація торгових центрів — це наявність системи відеоспостереження та охорони.

Чому ми вважаємо, що mall walking — це гарна ідея? До вище перерахованих переваг додамо лише те, що ходьба — найпростіший і природний спосіб привести себе в форму.

Щодня потрібно зробити близько 8 000 кроків, щоб бути здоровими, красивими та витривалими. Не так вже й складно, правда? Що стосується mall walking, то можна спробувати цю практику рано вранці, коли в торговому центрі ще не так багатолюдно. Не забудьте, що це не просто прогулянка, а кардіотренування, тому звертайте увагу на такі речі:

Намагайтеся глибоко і спокійно дихати, роблячи вдихи носом, а видихи — ротом. Якщо дихання збивається і ви відчуваєте важкість, на час змініть свій темп, щоб нормалізувати дихання.

Як і при звичайній ходьбі, пам'ятайте, що не треба сутулитися. Тримайте спину рівно, голову прямо, а плечі розправленими

Почніть з комфортного для вас темпу — наприклад, зі спокійного кроку, поступово збільшуючи темп. Ідеальний темп для такого тренування — це близько 100 кроків на хвилину.

Все-таки це фізична активність, тому подбайте про комфорт і здоров'я ваших ніг і одягніть кросівки, призначені для занять спортом.

Також як і після кардіотренувань, виконаних в залі, пам'ятайте про розтяжку: вона дозволить м'язам розслабитися і зняти напругу.

Яке наймодніше пальто 2020 року: ідеї для образів

На жаль, поки що в Україні mall walking не так популярний і відомий як в США, тому, якщо ви соромитеся, тоді для вас же є кілька варіантів: почати такі ранкові тренування в компанії друзів, тим самим розвиваючи західний рух mall walking в нашій країні або ж почати з реальних походів по магазинах.

Просто одягніть спортивне взуття та почніть "забіг по магазинах": так само як ви це робили раніше, тільки у швидшому темпі та звертаючи увагу на дихання і поставу. Таким чином, ви поєднаєте приємне з корисним і спробуєте пробне тренування по системі mall walking!