7 табу перед походом на манікюр: що робити не можна, щоб потім не пошкодувати

Автор
4712
7 табу перед походом на манікюр: що робити не можна, щоб потім не пошкодувати

Щоб нігті максимально довго залишалися доглянутими, не ламалися і мали витончену форму, ні в якому разі не можна робити ці 7 речей перед походом до майстра.

Багато дівчат вже давно зробили професійний манікюр традиційній щомісячній процедурою, так як краса рук має далеко не останнє значення в зовнішньому вигляді.

Однак, щоб нігті максимально довго залишалися доглянутими, не ламалися і мали витончену форму, ні в якому разі не можна робити ці 7 речей перед походом до майстра манікюру.

1. Не знімайте старе покриття

Видаляти лак можна тільки спеціальним інструментом.

У дівчат є дуже дивна і шкідлива звичка - здирати лак з нігтів напередодні походу до майстра. Навіщо це робиться - незрозуміло, адже завтра від нинішнього лаку все одно нічого не залишиться, так як фахівець самостійно видалить його. Можливо, прекрасні дами вважають, що так майстер впорається швидше, адже йому не потрібно буде прибирати старе покриття. Або всьому виною нерви або неробство - коли немає роботи і потрібно якось згаяти час до походу додому, ідея видалити лак здається не такою вже поганою. Однак самостійна процедура має дуже багато негативних наслідків. Здираючи старе покриття, ви травмуєте верхній шар нігтьової пластини. Через це ніготь стає тонким, пухким, слабким. Майстру дуже важко працювати з нігтиками, коли вони в такому стані, і гарантувати хороше зчеплення з лаком він уже не може.

2. Не обрізайте самостійно кутикулу

Кутикулу потрібно обрізати акуратно, щоб не порізати пальці.

В процесі манікюру найскладнішим є не надання нігтям бажаної форми, а обрізка кутикули. Один невірний рух - і палець вже порізаний, а з ранки сочиться кров. Однак представниці прекрасної статі цього не розуміють. Намагаючись заощадити на послугах майстра, вони самостійно підпилюють нігті, видаляють кутикулу, а потім просять лише покриття. Спеціаліст приходить в жах, адже найчастіше віддалена кутикула представляє собою купу задирок, ранок і синців. Економити треба лише на те, що ви добре робите самостійно. Якщо ж у вас немає професійних інструментів і необхідних навичок, краще не ризикуйте, і довірте майстру його роботу. Так ваші руки точно залишаться в цілості й схоронності, а манікюр буде ідеальним.

3. Не лікуєте проблемні ділянки в домашніх умовах

З грибком можна йти на манікюр.

Якщо ви виявили на руках корости, мозолі, грибок або інші захворювання нігтьової пластини, не намагайтеся підчистити їх пилою або намазати якоюсь маззю з аптеки. Краще відразу відправляйтеся до лікаря. Поки ви не приведете руки в порядок, записуватися на манікюр немає ніякого сенсу. Хороший спеціаліст все одно відмовить вам в послугах і відправить до лікаря. А якщо попадеться поганий майстер, то він лише посилить ситуацію і суттєво збільшить тривалість курсу лікування. Подумайте кілька разів, чи готові ви піти на такий ризик.

4. Не робіть форму нігтя

Ця рада приплюсуйте до пункту про кутикуле. Самостійний опил нігтів, який дівчата роблять для економії часу і фінансовий коштів, найчастіше призводить до абсолютно протилежних результатів. Це дуже скрупульозний процес і зробити його якісно, якщо у вас немає досвіду, певних навичок і хорошою пилочки, дуже складно. У більшості ситуацій майстру доводиться виправляти ваші старання, в результаті чого манікюр затягується нема на півтори години, а на два з половиною. Не беріться за ті процеси, в яких не впевнені на сто відсотків, адже, як відомо, скупий платить двічі.

5. Не мастіть руки кремом в день манікюру

Майстри часто радять своїм клієнткам зволожувати руки, особливо в зимовий період, щоб шкіра не сохла і не довелося потім видаляти кутикулу в п'ять етапів. Однак використовувати крем в день манікюру або напередодні не можна. Частинки маслосодержащих продуктів довго зберігаються на шкірі, через що майстру стає дуже важко її обробляти. Набагато простіше працювати з сухою кутикулою, та й результат буде набагато краще. Ще один недолік зволожених рук полягає в тому, що залишки масла і крему забивають інструменти, і майстру доводиться постійно їх витирати. Про сухості шкіри хвилюватися не варто - відразу після манікюру фахівець зволожить кутикулу за допомогою масла, а руки намажет кремом.

6. Не ходіть в басейн або сауну напередодні манікюру

Якщо нігті наситяться вологою, манікюр недовго протримається.

Баня і басейн за день або в день манікюру є вашими гіршими ворогами. Справа в тому, що нігті дуже добре вбирають вологу, в результаті чого сильно розбухають (як і шкіра навколо). Це може стати причиною того, що покриття протримається зовсім недовго. Як ми вже згадували вище - ідеальним «полотном для творчості» є суха і знежирена нігтьова пластина. Так що перенесіть плавання на інший день.

7. Не забирайте самостійно забруднення з-під нігтів

Апельсинової паличкою можна лише відсувати кутикулу.

Якщо у вас завалялася апельсинова паличка, сміливо можете використовувати її для відсунення кутикули. А ось прибирати з її допомогою бруд з-під нігтів або просто від нудьги колупатися там не варто. Це, на вигляд невинне дію, може привести до пошкодження гіпоніхій - самого нижнього шару нігтьової пластини, який знаходиться над подушечкою пальця. Його головна функція - захистити нігтьової ложі від попадання мікробів, а також підтримати відростаючих нігтьову пластину, щоб вона не зламалася. Завдати шкоди гіпоніхій в домашніх умовах можна хіба що апельсинової паличкою. Тому не варто використовувати її для чищення забруднень, інакше є ризик отримати не найприємніші відчуття.

Трендовий манікюр 2020 з ніжними відтінками (Фото)

Якщо дотримуватися цих нехитрих правил, ви зможете завжди підтримувати свої нігтики в ідеальному стані. Погодьтеся, набагато приємніше ходити з ідеальним манікюром і відповідати на питання подруг: «Де ти знайшла такого чудового фахівця?» Та й майстер буде радіти кожній вашій зустрічі, адже свідомі клієнти, які знають, як поводитися з нігтями, - велика рідкість.