Чому чоловік завойовує жінку, а потім втрачає до неї інтерес

Автор

Психолог проаналізував ситуацію, в якій чоловік спочатку завойовує жінку, а потім, коли вона підкоряється йому, втрачає до неї інтерес. Чому так відбувається?

Експерт сімейних відносин Олексій Скуріхін розповів про парадокси чоловічої любові, чому віддана жінка стає нецікавою, а також як створити таку сімейне життя, з якої не хочеться втекти.

Експерт назвав головне правило, як будувати сім'ю, щоб не хотілося піти з дому

Чоловік прагне взяти над жінкою контроль. Але коли вона «здалася», він втрачає інтерес і захоплюється новою «жертвою». Чому так? Поговоримо. ⠀

Навколо є безліч підтверджень цієї думки. Але! Це властиво парам, в яких один з подружжя «заплутався у житті».

Це може бути не тільки чоловік. Популярне жіноче «Я не хочу нічого вирішувати, я ж дівчинка» – теж ознака інфантильності (безвідповідальності і прагненню до паразитизму). Так що давайте підемо від узагальнень типу «Всі чоловіки…» чи «Всі жінки…» і будемо міркувати по-дорослому.

справді ВСІ люди прагнуть контролювати один одного, до влади. Але одні використовують цю владу для руйнування, а інші для розвитку. І в цьому полягає головна відмінність!

Щоб побачити, як людина буде поводитися з вами, отримавши деяку владу, потрібно спочатку дати цю владу. І спостерігати, як він (вона) нею розпоряджається. Нерозумно вважати, що чоловік, який принижує жінку, раптом стане турботливим, якщо народити від нього дитину…

Так само нерозумно вважати, що дівчина, руйнує чоловіка, стане люблячої і м'якою, якщо подарувати їй обручку і забезпечувати грошима…

У руйнівних людей відсутня розумне поняття насичення.

Щоб бути зрозумілим, поясню: Сфера Сім'ї має межі насичення. Коли мети досягнуто, потрібно перейти в режим «збереження відносин», при цьому сфокусувавши увагу на успіхи в інших справах, здоров'я, роботу і т. д.

Але люди часто чинять інакше:

Одержавши успіхи в Сім'ї-Роботі-Спорті, деякі починають нудьгувати і замість того, щоб розвиватися, руйнують успіхи. Це робиться щоб почати «гру» заново, щоб ще раз отримати задоволення від нових (а точніше старих) перемог.

Перевтілення на краще: чоловіки, які недаремно вирішили відростити бороду (Фото)

Замість того, щоб пробігти марафон, вони так і бігають стометрівку, не усвідомлюючи, що є нові рівні.

Так що стаття радше про парадокси людини, а не «чоловіча любові».

Рекомендації:

  1. Починаючи відносини, подбайте про те, що будете робити, коли досягнете перших цілей.
  2. Вчіться виявляти пригнічують людей (тих, хто вчить вас жити і розповідає, як «треба»).