Який продукт захистить чоловіче здоров'я
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Вживання цього продукту призводить до значного зниження ризиків виникнення раку простати.
Японські вчені з Університету Тохоку провели дослідження, в яких взяли участь японці у віці від 40 до 79 років. Протягом більше десяти років вони регулярно заповнювати анкету, у якій відповідали на питання про свій раціон харчування, в тому числі про наявність грибів у ньому, а також про фізичних навантаженнях, шкідливих звичок та історії хвороб.
Результати експерименту показли, що часте вживання грибів призвело до значного зниження ризиків виникнення раку простати. Причому такі фактори, як кількість вживаних фруктів, м'ясної продукції, овочів і молока не вплинули на значення показників.
Фахівець Університету Тохоку Шу Чжан пояснив, що гриби містять величезну кількість мінералів, вітамінів, і антиоксиданту L-эрготионеина. Саме він надає пом'якшувальну дію на окислювальний стрес і клітинний дисбаланс, який виникає в результаті незбалансованого харчування та шкідливих звичок, а також впливу токсинів з навколишнього середовища, що провокують появу запалень.
Однак правильне харчування, на думку Шу Чжана, набагато важливіше того, що в раціоні просто з'являться гриби.
Як і у будь-якого продукту, у грибів є протипоказання. Вони протипоказані:
- людям з індивідуальною непереносимістю;
- хворим на панкреатит, гастрит, холецистит, коліт та іншими захворюваннями травної системи;
- алергікам;
- людям з важкими дисбактеріозами;
- дітям до 14 років, оскільки ферментативна система дитячого організму ще досить незрела;
- літнім людям.
Перед регулярним включенням грибів у раціон - проконсультуйся зі своїм лікуючим лікарем.