В Україні можуть запрацювати нові правила виробництва коньяку
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Винороби України чекають на реєстрацію проекту наказу "Про затвердження правил виробництва коньяків в Україні", що дозволить підтримати вітчизняного виробника.
Відсоткове використання вітчизняної сировини у коньяках України має регламентуватися на законодавчому рівні – вважає генеральний директор корпорації "Укрвінпром" Володимир Кучеренко.
Він розповів, що цю норму прописано у проекті наказу "Про затвердження правил виробництва коньяків в Україні". Наразі винороби чекають на реєстрацію цього документа Мін’юстом.
"Цими правилами, згідно з європейськими практиками, регламентується відсоткове використання вітчизняної сировини в коньяках України", — повідомив Володимир Кучеренко.
В. Кучеренко додав, що реєстрація документа дозволить відновити автентичність українського коньяку та підтримати вітчизняного виробника.
[news_post id=’3866715’ name=’’ img=’’ align=’left’]
Минулого року виробництво коньяку в Україні зросло, хоча загалом за останні 5 років скоротилося в 1,7 разу.
Коньяк часто стає предметом підробок та фальсифікату. Проте експерти пояснюють, що справжній коньяк від неякісного напою завжди відрізнятиме смак.
"На жаль, ми спостерігаємо тренд: чим м’якше коньяк 3-річної витримки — тим більша ймовірність, що це не справжній коньяк. Коньяк має насичений і трохи різкуватий смак, адже витримка на дубі насичує його дубильними речовинами", — пояснив маркетинг-директор компанії Eastern. Beverage Trading Олексій Безуглий.
Фахівці ринку також зазначають, що якісний коньяк ніколи не буде надто дешевим.