Чому кішки так холодні з господарями

Автор
Чому кішки так холодні з господарями

Японські вчені встановили, що кішки в процесі навчилися ігнорувати голоси людей.

Японські фахівці провели експеримент. Вони відібрали 20 кішок і котів у віці від року до 11 років. І простежили, як вони будуть реагувати на поклик господаря і чотирьох незнайомих кішці добровольців.

Фахівці стежили за реакцією тварини на поклик, що доноситься з сусідньої кімнати. Вони відзначали руху лап, вух, хвостом, поворот голови. В вчені відзначили, що кішки в основному активніше реагують на поклик господаря, ніж на голос незнайомої людини, передає «Голос Росії».

15 з 20 кішок активніше реагували на голос свого власника. Решта п'ять ігнорували господаря. Вони хоч і показували реакцію, проте не рухалися з місця.

Таким чином, кішки хоч і були одомашнені за 8000 років до н.е., все ж ініціатива в спілкуванні з людиною виходила від них самих. Тому коректніше буде сказати, що вони самі «одомашнити». Можна сказати, що еволюційні механізми не дозволяють кішкам активно реагувати на зовнішні подразники. Це пояснюється тим фактом, що кішки полюють із засідки, і їм потрібно витримка при вистежуванні своєї жертви.

МОЗ хоче заборонити тестувати косметику на тваринах

Тому не варто дивуватися, що кішка може ігнорувати свого господаря, так як це є наслідком укорінених рефлексів.