Названі випадки обов'язкового вживання води

Автор
Названі випадки обов'язкового вживання води

Медиками були названі випадки, коли обов'язково варто випити рідину.

Відомо, що необхідно пити воду, але важливо і час її вживання.

В першу чергу, після пробудження слід випити склянку теплої води, підкреслили лікарі. Це правило сприяє більш швидкій роботі обміну речовин, що допомагає у виведенні шкідливих речовин з організму. Фахівці відзначили і вживання води перед їжею, що допомагає не переїдати. Стакан рідини найкраще випити за півгодини до трапези.

Також, якщо раптом прийшло відчуття сильного голоду і з'явилося бажання з'їсти щось калорійне, насичене або шкідливе, в такому випадку краще випити води. Не рідко організм просить саме їжі для поповнення запасів рідини. Адже опиратися спокусі до їжі важче, а значить імовірніше, що шлунок отримає бажане, відзначають фахівці. 

Не варто забувати і про воду після важкої роботи, тренувань і енерговитратних занять. Під час активної фізичної діяльності втрачається багато рідини, яку необхідно заповнювати. Однак в цьому випадку медики не радять випивати відразу велику кількість води, так як це може привести до болів в животі.

Лікарі рекомендують вживати більше рідини і в період хвороби. Зі збільшенням споживаних обсягів води інтенсивніше виводяться компоненти, які утворюються при взаємодії імунних клітин і збудників хвороби. До того ж рідина допомагає боротися з втомою. Вживання води бадьорить за рахунок забезпечення припливу кисню до мозку.