Собака в домі: як чотириногі друзі впливають на здоров'я господаря

Автор
Собака в домі: як чотириногі друзі впливають на здоров'я господаря

Щоденні прогулянки з собакою знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань і ранньої смерті.

Вчені з університету Ліверпуля з'ясували, що хазяїни собак рухаються в чотири рази більше, ніж ті, у кого немає домашніх улюбленців.

У дослідженні взяли участь 385 британських сімей, з них у 191 людини були собаки. Всі випробовувані вказали в анкеті, як часто вони займаються фізичною активністю.

З'ясувалося, що хазяїни собак частіше ведуть активний спосіб життя. Середня тривалість прогулянок на тиждень склала 4 години 8 хвилин (рекомендована норма – не менше 2,5 годин на тиждень).

Собака в домі знижує ризик смерті від усіх причин на 24%. Для людей, які вже пережили інфаркт або інсульт, цей показник ще вищий — 31%.

Ще одне дослідження, проведене за участю 336 тис. осіб, показало, що максимум користі собаки приносять людям, що живуть самі. Знижується ризик серед людей, які пережили інфаркт (на 33%) та інсульт (27%).

Річ у тім, що самотність і соціальна ізоляція є потужними факторами ризику передчасної смерті. Чотириногий друг пом’якшує їх. Крім того, людям доводиться регулярно прогулюватися, а фізична активність важлива для реабілітації після таких станів.