Цікаві факти про шоколад: користь та шкода

Автор
696
Цікаві факти про шоколад: користь та шкода

Шоколад – одні з найлюбленіших солодощів серед дітей та дорослих. Та навколо його користі чи шкоди для організму постійно точаться запеклі дискусії.

Від гіркого шоколаду не повніють

Таким міфом себе заспокоюють ласуни. Але насправді – якщо їсти багато шоколаду, то ви таки наберете зайву вагу. І це не залежить – їсте ви чорний чи молочний шоколад, адже кількість калорій в ньому майже однаково.

Єдине, що може рятувати під переїдання солодощів це те, що гіркого шоколаду багато з'їсти не вийде.

Якщо шоколад не гіркий, то це сурогат

Зі слів медиків, і молочний, і білий шоколад є більш калорійними, вони не є корисними для фігури. Різні види шоколаду не називають сурогатом.

Шоколад покращує настрій

Цукор з кофеїном, що є у складі шоколаду, провокують вироблення гормону радості у крові, але це діє якихось 30 хвилин. Тож не чекайте, що шоколад підніме настрій на увесь день.

Шоколад викликає алергію

Вчені не знайшли алергенних властивостей у шоколаді. Алергія на шоколад може розвинутись через індивідуальну нетерпимість компонентів шоколаду людиною.

Якщо протягом дня не їсти понад 50 грамів чорного шоколаду – він не завдаватиме шкоди організму.

Цікави факти про групи крові, які Ви напевно не знали

Гіркий шоколад не шкодить зубам

На жаль, це не так. Доведено, що будь-який шоколад, у складі якого є хоч трохи цукру, шкодить зубній емалі. Тож після його вживання рекомендують прополоскати рот або почистити зуби.