Лайфхаки, як доглядати за шкірою рук в домашніх умовах

Автор
1214
Лайфхаки, як доглядати за шкірою рук в домашніх умовах

Стан шкіри рук для жінки важливий не менше, ніж стан шкіри обличчя.

Соромно знімати рукавички з-за лущення і сухості шкіри, а лікті і зовсім доводиться цілий рік ховати під светрами? Спеціалісти розповіли, як правильно доглядати за руками.

Лікті

Перший етап програми порятунку — відлущування. Можна використовувати як готовий пілінг, так і зроблений самостійно: просто змішайте цукор з кокосовою олією. Після нанесіть зволожуючий крем, до складу якого входить олія каріте, какао, авокадо або мигдаль — він інтенсивно відновлює. Ще одна хитрість: кожен раз, коли використовуєте засіб для кутикули, радуй ним і лікті. Тоді вам точно не доведеться кусати їх від досади при примірці нового топ з коротким рукавом.

Кисті

Правило номер один взимку — наносити крем не пізніше ніж за годину до виходу. Це необхідно, щоб корисні речовини проникли в шкіру, а надлишки вологи випарувалися, в іншому випадку не уникнути обвітрювання. Не втрачає актуальності і стандартний набір маніпуляцій: ванна з сіллю, скраб, маска раз в тиждень. Плюс заведіть милу звичку спати в рукавичках. Зрозуміло, не у звичайних, а бавовняних — шкіра в них дихає, а компоненти крему завдяки парниковому ефекту проникають глибше.

Долоні

Після домашнього прибирання з'явилися невеликі мозолі? Дочекайтеся, коли вони підсохнуть, потім розм'якшіть руки в мильно-содовій ванночці і потріть хворе місце пемзою, тільки не перестарайтеся. З шорсткостями також допоможе впоратися пілінг — втріть все ту ж суміш цукру і олії такими рухами, немов ви миєте руки.

Чим більше косметики ви використовуєте, тим старшими здаєтеся

Як би не хотілося зігріти долоні після приходу з вулиці, мийте їх не гарячою, а теплою водою, адже висока температура сушить шкіру. Також замініть звичайне мило на відлущуюче, воно забезпечить ненав'язливий, але постійний догляд.

Кутикула

Краса нігтів залежить не від того, яким лаком ви їх нафарбували, а від стану кутикули. Тому олія для неї повинна прописатися в твоїй сумочці. До речі, найзручніший варіант — засіб у вигляді олівця. Не забувайте обробляти ним не тільки кутикулу і ніготь, але і подушечки пальців — вони теж потребують турботи. От бачите, у догляді немає нічого складного, все у ваших руках!